Ők voltak az előadóink a 2018-as rendezvényen
TED 2018
Tegyük oda magunkat!
Téma

Tegyük oda magunkat!

A fennálló helyzetbe való beletörődés ideje lejárt. A nők a világ minden táján kezükbe veszik az ügyeiket, hogy a jövőt olyanná alakítsák, amilyet mind látni szeretnénk – mi Magyarországon is. Bármi is legyen az érdeklődésük és tehetségük fókuszában – a politika, a tudomány, a technológia, a művészet –, ezek az úttörő nők kérlelhetetlenül feszegetik és áttörik a határokat. Felemelkednek, hogy meghallják a világ hangját és hallassák a hangjukat, lássanak és láttassák magukat, ünnepeljék a női létet, és ezzel erőt adjanak másoknak is. A nők és szövetségeseik a felismerés és a leleményesség egymásra találásával valódi, értékes változást hoznak létre. A TEDWomen 2018 azt üzeni mindannyiunknak: Tegyük oda magunkat!

emberi jogi aktivista

Benkő Fruzsina

ELŐADÁSA: Megváltom a világot. Csináld utánam!

Benkő Fruzsina 2008-ban végzett az ELTE szociális munka szakán, 2011 óta doktorandusz. Kutatási területe az elnyomás ellenes szociális munka, emellett az ELTE óraadó oktatója. Dolgozott ifjúsági területen, a gyermekvédelemben, 2000 óta önkéntes számos szervezetben, emberi jogi aktivista. 2014-ben alapította és azóta vezeti az InDaHouse Hungary önkéntes programot, amely a Szociális Innováció Alapítványon belül a hátrányos helyzetű gyerekek esélyeit hivatott növelni.

Fruzsina elszánt és energikus, mosolygós és empatikus. Ha szükséget lát, azonnal megoldást keres és cselekszik. Igazi példát mutat arra, miként váltsuk tettekre a magasztos elképzeléseket, ha segíteni szeretnénk a rászorulóknak. A nulláról épített fel egy csapatot, egy segítő hálózatot – és lassan egy egész házat.

informatikai vezető, Instagram blogger

Bikás Zoltán

ELŐADÁSA: Az apa, a fiú és a fényképek

„Apa vagyok – négy év gyakorlattal.

Negyven felett lett csak gyerekem, de ha körülnézek, akkor azt látom, hogy ezzel nagyon nem vagyok egyedül. Ha már így alakult, akkor igyekszem ennek a négy évtizednek az összes tapasztalatát a legjobban, legkreatívabban kihasználni és maximálisan odatenni magam a gyereknevelésben. Úgy gondolom, hogy a kreativitás mindenkiben megvan, csak fel kell fedezni és felszabadítani. Ezzel feldobjuk és érdekesebbé tesszük a játékot, a tanulást, a mindennapokat, miközben gyermekünk észrevétlenül raktározza el és hasznosítja később ezeket a pillanatokat.

Valahol én is egy nagy gyerek vagyok, ezért nem esik nehezemre gyerekszemmel nézni a világot és ezt az adottságot igyekszem minél jobban ki is használni.”

Zoli képekben örökíti meg és teszi közzé apasága fontos pillanatait a Punkzdad Instagram blogon. Előadásában a pillanatképekből adott ízelítőt a TEDxLibertyBridgeWomen közönségének, fanyar humorral és kedves őszinteséggel számol be az apaélményről.

színésznő

Borbély Alexandra

ELŐADÁSA: Milyen lehet csak egyvalamilyennek lenni…

Borbély Alexandra Szlovákiában született, 18 éves kora óta Magyarországon él és dolgozik, így két kultúra, stílus elemeit egyesíti játékában. 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, és azóta a Katona József Színház tagja. 2017-ben az Európai Filmakadémia (European Film Awards) legjobb színésznőnek járó díját vehette át a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért. 2018-ban Jászai Mari-díjat kapott kiemelkedő színművészeti, színházi tevékenysége elismeréseként.

Szandra a szlovák-magyar kettős identitásáról és az ezzel kapcsolatos megéléseiről mesélt nekünk a TEDxLibertyBridgeWomen színpadán.

előadóművész, zenetanár

Bratka Borbála

ELŐADÁSA: Lelkem hangjai

Lassan húsz éve lép fel rendszeresen szaxofonosként különböző zenei formációkban és zenei stílusokban. Tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdióban kezdte, később elvégezte a Nyíregyházi Főiskola Ének-zene, népzenetanári szakát, majd 2017-ben a Kodolányi János Egyetem jazz-szaxofon előadóművész szakát. „Hiszem, hogy szellemi, lelki fejlődésünk egy életen át tart, így 2018-ban folytattam tanulmányaimat a Károli Gáspár Egyetem mentálhigiénés szakán. Zeneszerzői elképzeléseim viszonylag újkeletűek. Nem vagyok professzionális dalszerző, egyszerűen csak próbálom megvalósítani a zenei ötleteimet, és ha ez közben mást is megfog, az külön örömmel tölt el” – meséli magáról. Bratka Bori szerzeménye 2018 őszén bekerült a Jazzy Dalverseny Top 10-es dalai közé, így már a rádióban is hallhatjuk a dallamait.

Fekete öves Nia tanár, a Palást program életre hívója

Brezina Kinga

Előadása: Nia, az élet tánca

Folyamatosan tanulja és tanítja, hogy a testünk a legfőbb forrásunk, minden titkunk és tudásunk eredője, legrégebbi és legjobb barátunk. Hisz abban, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, azt a test továbbra is őrzi és hogy traumáink, elakadásaink, érzelmi blokkjaink a mozgáson keresztül oldhatóak. Mélyen hisz a test intelligenciájában, abban, hogy mindannyiunkban ott van az az erő, ami ezt a varázslatos táncot, amit életnek hívunk, vezérli, megtartja, segíti.

„Hiszek benne, hogy bármi, bárki is a partnerem a táncban, abból tanulhatok és amit tanultam, azt át is tudom adni. Hogy a világon a legbiztonságosabb hely, ahol lehetek, az a testem és amit a gondolkodó elme elfelejtett, arra a test még mindig emlékszik, és éppen ezért minden sérülést, sebet a test segítségével be is tudunk gyógyítani”

Kinga előadásában azt mutatja be, milyen varázslatosan működik a testünk intelligenciája, ha teret engedünk neki.

a Fényszínház alapítója, tulajdonosa

Csömör Hermina

ELŐADÁSA: A Kör

Mina az egyik legkülönlegesebb előadónk lesz, aki fénnyel varázsol nekünk. Közel 20 éve foglalkozik multimédia lézer show-k írásával, kivitelezésével, kedvence az egyedi alkalmakra írt műsorok készítése, melynek során fontos értéket, mondanivalót adhat át a közönségnek. A Fényszínház alapítója, ahol a fényművészet eszközeivel a szórakoztatáson túl a társadalmi szerepvállalás is megjelenik. Készítettek már drogprevenciós lézershow-t, közlekedésbiztonsági műsort, és bemutattak templomi lézerfény koncerteket is.

emberkereskedelem szakértő

De Coll Ágnes

ELŐADÁSA: Az emberkereskedelem áldozatai: a modern kor rabszolgái

„Ha felszabadítasz egy életet a béklyók alól, megtapasztalod azt, hogy tenni tudsz!”

De Coll Ágnes az emberkereskedelem elleni küzdelmet választotta hivatásul. Az elmúlt 10 évben egy olyan szakmai programot és csapatot sikerült felépítenie, amely az áldozatok fogságból való kimenekítésétől kezdve a rehabilitáción és a társadalmi visszailleszkedésükön át egészen az utánkövetésig nyújt nekik segítséget és támogatást. Ennek részei a titkos, védett házak, vagy a széleskörű kapcsolati háló a hatékony cselekvés érdekében. Sok kizsákmányolt gyermeket, nőt és férfit sikerült hazahozniuk külföldről, majd segíteni őket a felépülésben és abban, hogy utat találjanak egy szabad élethez. Anyaként és nőként különösen szívén viseli azoknak a lányoknak, nőknek a sorsát, akik egy jobb élet reményében indultak el, majd megtörve, meggyötörve kerültek elő. Előadásában egy különleges történeten keresztül szeretné felhívni a figyelmet az emberkereskedelem és ezen belül is a szexuális kizsákmányolás kegyetlenségeire.

kommunikációs és gasztronómiai tanácsadó, rendezvényszervező

Doffek Gábor

ELŐADÁSA: Miért nem hagyják egymást békén a nők?

„42 éves vagyok, 2 lány édesapja, egy csodálatos nő boldog férje. A családban hiszek, az értékeinkben, a hagyományainkban, az összetartásban. A vasárnapi levesben, az önfeledt gyerekzsivajban, a nagy beszélgetésekben. Hiszem a nyugalmat és a békét, hiszem az ésszerű egyenlőséget, a konstruktív vitákat és a közös megoldásokat. Elutasítok minden szélsőséget az életben, a lealacsonyító megkülönböztetéseket és a csoportosításokat, amelyek szétválasztanak ahelyett, hogy összekötnének. Hatalmas lelkem és igazságérzetem van akkor is, ha már sokszor kinevettek ezekért, mert hiszem az igazság erejét még árral szemben is”.

Apa, gondolkozó, A frontember megmondja blog szerzője, publicista, aki férfiszemmel, kíváncsisággal figyeli a nők együttműködését és kommunikációját. Kívülállóként és szövetségesként gondolkodik velünk, mindannyiunk érdekében.

kutató

Dr. Balázsi Katalin

ELŐADÁSA: Kutatónak lenni jó!

„A munkám egy híd a jelen és jövő között. A meglévő technológiák és tudás felhasználásával újszerű anyagokat fejlesztek a jövő generációi számára”.

Ez az egy mondat már önmagában izgalmas egy TEDx látogató földi halandó számára. Pláne, ha hozzátesszük, hogy Katalin az MTA Energiatudományi Kutatóközpont Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet Vékonyrétegfizika Laboratóriumának vezetője, a Nők a Tudományban Egyesület elnöke, a Magyar Anyagtudományi Egyesület titkára, az Európai Kerámia Társaság magyar tisztségviselője, az IUVSTA nemzetközi vákuumtársaság Nanoszerkezetek divízió magyar képviselője, Bolyai-plakettes és Gyulai Zoltán-díjas kutató. Emellett családanya, aki társadalmi feladatának tekinti a fiatal nők, lányok figyelmét felhívni a hagyományosan férfiasnak tartott kutatói és mérnöki pályák szépségére és vonzerejére. Mentorál és biztat, inspirál és oktat, figyel és segít.

kutatóorvos, cégvezető

Dr. Fekete Andrea

ELŐADÁSA: Mindig van választásod

Gyermekgyógyászként végzett, három fiú édesanyja, itthon és nemzetközileg is elismert kutató. 15 éve vezeti a cukorbetegséghez kapcsolódó vesekárosodás és a depresszió molekuláris hátterét vizsgáló kutatócsoportot. Rangos tudományos tanácsadó testületek tagja, mégis a gyakorlatias és emberközeli megoldásokban hisz: fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy a csapatával fejlesztett innovatív megoldásokkal minél több ember életén tudjanak segíteni. Andrea társalapítója és vezetője egy gyógyszerfejlesztő cégnek, mely új vesevédő készítmények és szervátültetésben használható tárolófolyadékok kidolgozásával foglalkozik. Előadásában a tudomány és a gyógyítás iránti szenvedélyét és a sikerek mögötti megéléseit osztja meg velünk.

tanuló

Fürjes Juli

ELŐADÁSA: Kávéfoltjaim

„18 éves vagyok, kitűnő tanuló, több nyelven beszélek, modellként is dolgozom, és saját startup vállalkozásunk sales vezetője vagyok. A sikertörténet mögött rengeteg kétség és küzdelem áll. Hét éves korom óta naponta ért bántalmazás az iskoláimban. Ezekről most beszéltem először, egy könyv formájában, ami megváltoztatta az életem”.

Juli hatalmas bátorságról tesz tanúbizonyságot, amikor megosztja saját keserű élményeit, tanulságait, és a lehetséges kiútról is mesél. Fontos témájáról méltatlanul keveset hallunk. Az ő története talán mindannyiunkat fogékonyabbá tesz, és cselekvésre késztet, ha az iskolai bántalmazásnak akár a legenyhébb formájával találkozunk.

óvodapedagógus, konduktor

Guba Boglárka

ELŐADÁSA: Félve őrzött gyerekek

Bogi pedagógiai útja 5 éve indult, jelenleg a Rogers Személyközpontú Óvoda csapatának tagja. Eredetileg a Pető Intézet volt az álma, ám nem vették fel elsőre, így az ELTE Óvókarán kezdett tanulni. Bár később bejutott az álomintézménybe, addigra az akkori ovis csoportja magával ragadta. Ez a tapasztalat és a Pető Intézetben szerzett tudása állt össze benne egy egésszé.

„Nagyon izgalmas számomra, hogy épp milyen helyzetek, sorsok, konfliktusok találnak meg napról napra. Az örömteli pillanatok mellett ott van a kézzelfoghatatlan nevelés-együttműködés, szabályok és ismeretek nagy halmaza, amiben próbálok játékossággal, tudatossággal, megértéssel fordulni a gyerekek felé. Szem előtt tartani, hogy a szülőkkel, a kollégákkal és az ovisokkal mind egy csapatban játszunk”

Előadásában erről a mindennapi, ugyanakkor cseppet sem hétköznapi kihívásról beszél.

építészmérnök, közösségi lakhatási szakértő

Horogh Petra

ELŐADÁSA: Egymás mellett lakni vagy közösségben élni?!

„Amikor először hallottam a co-housing lakhatási formáról, vagyis az alulról szerveződő közösségi együttlakásról egy egyetemi kurzus keretében, egyből a homlokomra csaptam: ez zseniális, ilyen itthon miért nincs?”

Lassan 6 éve dolgoznak a Közösségben Élni csapatával azon, hogy itthon is bekerüljön a köztudatba és választható lakhatási formává váljon ez az együttműködő, közösségi lakhatási alternatíva. Petra a Műszaki Egyetem Urbanisztika tanszékén diplomázott építészmérnökként és már az egyetemi évek alatt körvonalazódott benne, hogy a városépítészet lesz számára a megfelelő irány. Jelenleg településügyi szakértőként dolgozik, főként településfejlesztési kérdésekkel foglalkozik. Több évnyi kutatás után fogalmazódott meg benne az igény, hogy az elméleti tudást a gyakorlatban is kipróbálja. 

vezetési tanácsadó, előadóművész / táncpedagógus, táncművész

Kocsis Zoltán / Glotz Mária

ELŐADÁS: Az argentin tangó a kapcsolódás metaforája

Kocsis Zoltán gyermekszínészként indult, később a táncművészet felé fordult az érdeklődése, közel egy évtizedet töltött a színpadi deszkákon, 10 éve argentin tangózik. Itthon és Németországban mint táncos, tánctanár, koreográfus és rendezőasszisztens dolgozott, a tangóval időről időre ma is visszatér a színpadra. A tánc és tanítása nem csupán élményforrás számára, hanem egy tudatos önismereti út is, sőt tréneri és coaching munkájához is inspirációval szolgál.

Glotz Mária 14 éves kora óta tanul táncot, az argentin tangóval közel 20 éve találtak egymásra, máig nagy lelkesedéssel tanítja. Világbajnoki bronzérmes, világkupa döntős táncos. Célja, hogy minél szélesebb körben kialakítson egy tangós közösséget, melynek tagjai szeretik és támogatják egymást. Azt vallja, hogy a tanulásnak soha nem lehet vége, a fejlődés további lehetőségeit az Almásy Mozgásakadémián találta meg.

filmrendező

Koszti Zsuzso

ELŐADÁS: Láthatatlan kiborgizmus

A Moholy-Nagy László Egyetem média design szakán szerzett mester diplomát, szakdolgozatának témája a transzhumanizmus mint jelenség, amelyhez egy rövid science fiction kisjátékfilmet is készített. A film bejárta a nemzetközi filmfesztiválokat és több elismeréssel tért haza: az Independent Days International Filmfest-en a legjobb női rendező díját, a németországi Foresight filmfesztiválon pedig közönségdíjat nyert. Zsuzsanna jelenleg rendezőként és art directorként dolgozik, valamint a cyborg lét jelenségét kutatja. Zsuzsót gyerekkora óta szenvedélyesen vonzza az új, az ismeretlen. Úgy próbálja szemlélni a jelent, mintha a történelemkönyvet olvasná. Előadásában arra a keresi a választ, hogyan szivárog be életünkbe észrevétlenül a mesterséges intelligencia, és hogyan maradjunk mégis emberiek a technológia vezérelte világban.

népzenész, zenei mediátor, prímás

Laposa Julianna

ELŐADÁS: Adni jó

Aranypáva Nagydíjas, Junior Príma Díjas népzenész, zenei mediátor, az 50 Tehetséges Magyar Fiatal program díjazottja. Gyerekkora óta a zene bűvöletében él: néptáncra és balettra járt, furulyázott, majd kamaszként kapcsolódott be az életébe a népzene a népi hegedűvel. Romanisztika-francia szakon diplomázott, később kultúramenedzsment képzésen szerzett posztgraduális diplomát. Ezután a Ljubljanai Egyetem francia-muzikológia szakán tanult, és Párizsban a Sorbonne Egyetem kultúraközvetítés-zenei mediáció képzésén szerzett mesterdiplomát, majd Budapesten is mesterdiplomázott francia szakon. Aktív népzenei pályafutását prímásként 2007 óta jegyzi. Rendszeresen koncertezik, országszerte és külföldön számos helyen gyűjti a tapasztalatokat, oktat, előad. Egy éve formabontó dalos kifestőfüzetet jelentetett meg NÉPI hangszínek néven, amely az eddig még kevésbé ismert zenei mediációs szemlélettel ismerteti meg a hangokból, színekből, gyermekjátékokból álló kedves kis gyűjteményt. Julcsinak élete a népzene: azt vallja, hogy a gyökereink, a hagyományaink nélkül elveszünk. Erről mesélt szöveggel és dallal egyaránt.

táncos, tréner

Matisz Viktória

ELŐADÁS: A tánc közelebb van, mint gondolnád

Viki 15 éve foglalkozik tánccal, modern táncos tanulmányait a Madách Musical tánciskola profi felnőtt csapatában kezdte. Szinte nincs olyan táncos műfaj, amelybe ne kóstolt volna bele: tanult klasszikus balettot, kortárstáncot, test-tudat-táncot, kontakttáncot. Ezután az improvizációban ásta magát még mélyebbre, hazai és nemzetközi kurzusokon, képzéseken, alkotó folyamatokban vesz részt.

„Mindig is sokat mozogtam, sportoltam, rengeteget táncoltam, jegyzeteket, rajzokat készítettem a testemről, figyelgettem, mitől megy jól a tánc, és mi lehet a gond, amikor nem tetszik annyira“.

Viki egyedi mozgásformája a sejtedzés, amelyből interaktív ízelítőt is adott közönségének. Kísérletezés a valós és képzelt érzeteinkkel, anatómiai képleteinkkel, egymással, a zenével, a csenddel, a figyelmünkkel és az önfeledtségünkkel, kapcsolódunk önmagunkkal és a körülöttünk levőkkel.

szexuális nevelő, kertész, coach, tréner

Mester Dóra Djamila

ELŐADÁS: Nincsenek nők. Én vagyok.

Az Ars Erotica Alapítvány és az In Touch Egyesület szakmai vezetőjeként Dóra fő témái a szexualitás és (pár)kapcsolataink. Nap mint nap a szexuális nevelésért és a szexuális kultúrák elfogadásáért dolgozik – nőkkel, férfiakkal, családokkal, gyerekkel, kamaszokkal és idősekkel, hátrányos helyzetűekkel, fogyatékkal élőkkel, külföldön és Magyarországon. Vezetett a Tilos Rádióban szexműsort, népszerű lapokban szexrovatot, tanított az ELTE-n, és könyvet írt az anyaságról. Alapítványi kollégáival iskolai szexuális nevelés témában képeznek pedagógusokat. Hollandiába költözésével olyan új témákkal bővült a tevékenysége, mint a migráció, tranzíciós folyamataink, és a kulturális különbségekből fakadó konfliktusok megoldása. Munkáját az állandó kísérletezés jellemzi. A kertben való közös munkálkodás szerves része az életének, jelenleg Amszterdamban gyerekekkel és menekültekkel kertészkedik. Vannak ma nők vagy nincsenek? Dóra tabudöntögető előadásában beszél a nőiségről, a sokszínűségről, kultúrákról, beilleszkedésről, elfogadásról és önelfogadásról.

Soma Mamagésa, spirituális tanító, író, előadóművész

Spitzer Gyöngyi

ELŐADÁS: A nők törnek föl, mint a gejzír

A legtöbben csak így ismerik: Soma Mamagésa. Spitzer Gyöngyi spirituális tanító, író, előadóművész, de mindenek előtt egy olyan egyéniség és nő, aki hatással van a környezetére.

„A 2004-ben elindult Mamagésa válaszol rovatom nyitotta meg az utat a tanító, később a gyógyító karakterem előtt. Négy évig tanultam pszichológiát, 25 éve pedig folyamatos lelkesedéssel gyűjtöm, tesztelem, használom a különféle (ön)gyógyító technikákat, módszereket. ’98-ban hoztam létre a Nők 2000 Nyitott Kapu Alapítványomat, és már jó ideje világos számomra, hogy nőtársaim segítése, és az ÚJ NŐ útjának kitaposása és eszméjének továbbadása az egyik fő sorsfeladatom. Idén jelent meg a 11. könyvem. 2016-ban indult el az ujegyensuly.hu oldalam”

Soma Mamagésa áradó energiájával az ÚJ NŐ körüli gondolatait és tapasztalatait osztja meg velünk.

pszichológus, laktációs szaktanácsadó, újságíró

Sződy Judit

ELŐADÁS: Sorsfordító semmiségek

Élete első munkahelye a „Lipót” gyermekpszichiátriai osztálya volt. Ott tapasztalta meg először, hogy képes tolerálni a másságot és ráhangolódni a segítségkérőre. Okleveles pszichológusként végzett, szakdolgozata írása során nyolcvan anyával készített interjút a szülésről, szoptatásról. Azóta is állandó témája a várandósság és a szülés utáni első évek kérdéseinek feldolgozása. Csatlakozott a Szoptatásért Magyar Egyesülethez, ahol azóta is lehetősége van tapasztalt szakemberekkel együtt dolgozni. A MÉRCE Egyesülettel családokat segít tájékozódni a szüléssel kapcsolatos kérdések terén. Négy gyermeke nevelése mellett ír, kismamaklubot vezet, és az Alternatal Alapítvány tanfolyamán oktat. Jelenleg az Uzsoki Utcai Kórház szülészetének szoptatási tanácsadója, a PAF Alapítvány operatív vezetője és a HelloBaby magazin újságírója. Judit – állítása szerint – bármit is csinál, kapcsolódik valakihez vagy valamihez, és élvezi ezt a kötődést, hiszen a kapcsolódás központjában mindig a másik van. Hisz abban, hogy ettől élnek és gyógyítanak a kapcsolatai.

író, coach, társadalomkutató

Tisza Kata

ELŐADÁS: Igazság mint terápia

A legtöbben íróként ismerik, hat szépirodalmi művet jegyez, sajátos műfaja egyfajta terápiás irodalomként határozható meg. Társadalmi munkája az emberi méltóság megőrzését szolgálja. Marosvásárhelyen született, diplomáit az ELTE Bölcsészettudományi Karán, valamint az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szerezte. Doktori kutatásait az öregedés, az életminőség, a párkapcsolati és társadalmi egyenlőtlenségek, az identitás, valamint az előítéletekkel szembeni küzdelem témakörében végzi. Egyéni coaching praxist vezet, legfőként élethelyzeti elakadásokkal foglalkozik. Kata arról mesél nekünk, hogy a saját élmények, az életútkutatás tudománya és a művészet hogyan egyesülnek az irodalomterápiában, és miként fejti ki segítő hatását egy-egy ilyen művészi alkotás üzenete. Különleges előadásában ötvözi a tudományos eredményeket a sajátos hangvételű költészettel.

  Iratkozz fel hírlevelünkre!

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

   Contact Us

   We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

    Adatkezelési beállítások

    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

    Ezen az oldalon sütiket használunk a jobb böngészési élmény miatt, amelyhez a gomb megnyomásával te is hozzájárulsz.