A TED-ről

TED

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy nonprofit szervezet és különleges konferenciasorozat, amely elkötelezett az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) eszméje mellett. A TED konferenciák a 18 perces vagy rövidebb, gondolatébresztő és szórakoztató előadásokkal rendkívül intenzív és inspiráló élményt jelentenek. A TED teljesen megváltoztatta, más dimenzióba emelte a korábban megszokott konferenciaélményt, így vált a világ talán legizgalmasabb, legkeresettebb és legkomolyabb, nem szigorúan szakmai jellegű konferenciájává. A TED konferenciákon az előadásokról videó készül, amik az események után elérhetőek a TED.com oldalon.

A TED 30 éve indult Kaliforniából egy kis, exkluzív és különleges konferenciaként, de mára világszerte fogalommá és számos világméretű kezdeményezés táptalajává vált. Rengeteg ismert és kevésbé ismert előadó lépett már TED-színpadra, gyakran éppen a tőlük megszokottól teljesen eltérő, gondolatébresztő, provokatív előadásokkal: Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Elizabeth Gilbert, Philippe Starck, Alain de Botton, Isabel Allende, Gordon Brown, David Deutsch vagy Bono, és sok más híres, akár ellentmondásos személy is csatlakozott az előadók és egyúttal a közönség soraihoz.

A TED közönsége jellemzően heterogén háttérből érkezik, nyitott, intelligens, jó szándékú és társadalmilag aktív. A háttérben egy nonprofit szervezet áll: legfőbb célja, hogy az Ideas Worth Spreading szellemében, a határokon minden értelemben átívelően, az élet legkülönfélébb területeiről és a világ minden tájáról összegyűjtse a legérdekesebb, legtartalmasabb, leginnovatívabb és leginspirálóbb gondolkodókat és alkotókat. Számukra a TED olyan intenzív és stimuláló közeget teremt, ahol egymást és egymás által a világot és önmagukat jobban megismerhetik, amely képes megtermékenyíteni és gazdagítani gondolkodásukat, s ezáltal új megoldásokhoz és projektekhez vezet.

További információ: TED.com

TEDx

A TEDx program a licensz alapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló TED-szellemiségű eseményeket fogja össze világszerte. Erre utal az „x” a TED mellett. A TEDx programok lehetőséget nyújtanak arra, hogy hogy az Ideas Worth Spreading („Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni”) szellemében közösségek, szervezetek vagy egyének stimuláló, gondolatébresztő, és aktívan kommunikáló közeget hozzanak létre a helyi közönség személyes, tevékeny részvételével.

További információ a TEDx programról »

TEDxWomen

A TEDWomen egy minden évben megrendezésre kerülő, háromnapos konferencia, amelynek témája a nőkben rejlő erő és változáshozás képessége. Idén ennek a konferenciának a címe „Hidak”. A TEDxWomen, a TEDx-hez hasonlóan egy licenszalapú, önálló helyi szervezésben megvalósuló program, aminek egyik fő kritériuma, hogy a nagy TEDWomen konferenciával egyszerre kell zajlania. Idén több mint 90 TEDxWomen konferencia fog megrendezésre kerülni, többek között Budapesten is.

TEDxLibertyBridgeWomen

A TEDxWomen izgalmas lehetőség arra, hogy megosszuk a TEDWomen legizgalmasabb előadásait, beszélgetéseit a mi közönségünknek itthon. Az esemény rendezése lehetőséget nyújt arra, hogy valódi platformot teremtsünk ahol valós és érdemi, izgalmas beszélgetések folynak a női erőről, hazai ismert és elismert előadókkal teljessé téve az eseményt.

A TEDxWomen licensz jogának megszerzésével és megtartásával küldetésünk, hogy olyan mozgalmat erősítsünk fel és segítsünk a TED szellemiségével és eseményeinek megvalósításával, ahol a különböző for profit, non profit és mindennemű női szervezetek és szigetszerűen aktív mozgalmak és egyének összetalálkoznak. Egymást erősítve támogatják egymást és mindazon nőket Magyarországon, akik a 21. századi Európai szellemiségben gondolkodók és élők.