Matisz Viktória

táncos, tréner

„Mindig is sokat mozogtam, sportoltam, rengeteget táncoltam, jegyzeteket, rajzokat készítettem a testemről, figyelgettem, mitől megy jól a tánc, és mi lehet a gond, amikor nem tetszik annyira.“

Viki 15 éve foglalkozik tánccal. Modern táncos tanulmányait a Madách Musical tánciskola profi felnőtt csapatában kezdte, később latin-jazz, jazz-funk, new style hip-hop és amerikai jazztáncot tanult. Sok fellépés és a show-tánc volt ekkor a középpontban. Szinte nincs olyan táncos műfaj, amelybe ne kóstolt volna bele: tanult klasszikus balettot, kortárstáncot, test-tudat-táncot, kontakttáncot stb. Ezután az improvizációba ásta magát még mélyebbre, és ezt azóta is teszi. Hazai és nemzetközi kurzusokon, képzéseken, különböző alkotó folyamatokban vesz részt (Chassé Dance Studios – Amsterdam, Suzanne Dellal Center for Dance and Theater – Tel Aviv, International Contemporary Dance Workshop – Lucca, Tanzfabrik – Berlin, IDW – Budapest, Filharmónia Magyarország – Zene lábainknak mentor program … ). Feldenkrais, Pilates, Lábán-mozgásanalízis és Body Mind Centering jelenleg is alappillérként szolgálnak a mindennapjaiban és a sejtedzésein is.

Viki egyedi mozgásformája a sejtedzés, amelyből interaktív ízelítőt ad a TEDxLibertyBridgeWomen közönségének november 30-án. Kísérletezünk a valós és képzelt érzeteinkkel, anatómiai képleteinkkel, egymással, a zenével, a csenddel, a figyelmünkkel és az önfeledtségünkkel, kapcsolódunk önmagunkkal és a körülöttünk levőkkel. Alig várjuk!