Marozsán Erika

Marozsán Erika komoly sikereket ért el három, kultúrájában és nyelvében gyökeresen eltérő országban. New Yorkban él, de ízig-vérig európai színésznő, Németországban és itthon is forgat.

A művésznő több, mint 40 hazai és külföldi filmben szerepelt. A Színművészeti Egyetem után a Székely Gábor vezette Új Színházba szerződött, később Kaposváron folytatta pályáját. 1999-ben készült egyik legismertebb filmje, a Szomorú vasárnap, amely Seress Rezső életét dolgozza fel.
Magyarországon legutóbb a Bozsik Yvette rendezte Cabaréban lépett színpadra, és a nagysikerű HBO-s sorozatban, a Terápiában játszott. Egy Oscar-jelöléssel is büszkélkedhet, az Egy nap története című magyar rövidfilm révén. Eddigi munkásságáért A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki. Az éneklés nagy szenvedélye, színházi és filmes szerepei mellett idén másodszor készített önálló lemezt Nem dobban a szív címmel.
Nagy örömünkre Erika elfogadta meghívásunkat az első TEDxLibertyBridgeWomen eseményre, ahol személyesen osztja meg velünk gondolatait.