Laposa Julcsi

Aranypáva Nagydíjas, Junior Príma Díjas népzenész, zenei mediátor, az 50 Tehetséges Magyar Fiatal program díjazottja

Laposa Julcsi 27 éves, egy kis zalai településről, Tekenyéről származik. Gyerekkora óta a zene bűvöletében él: 4 éves korától néptáncra és balettra járt, később furulyán, majd klasszikus hegedűn tanult játszani, és kamaszkorában kapcsolódott be életébe a népzene a népi hegedűvel.
Romanisztika-francia szakon diplomázott, majd kultúramenedzsment képzésen szerzett posztgraduális diplomát. Ezután a Ljubljanai Egyetem francia-muzikológia szakán tanult, és Párizsban a Sorbonne Egyetem kultúraközvetítés-zenei mediáció képzésén szerzett mesterdiplomát, majd Budapesten is mesterdiplomázott francia szakon.
Aktív népzenei pályafutását prímásként 2007 óta jegyzi. Tíz éve rendszeresen koncertezik, országszerte és külföldön számos helyen gyűjti a tapasztalatokat, oktat, előad. Az oktatás mindig fontos részét képezte az életének: gyerekeket tanít hegedülni, népzenei foglalkozásokat tart, és népzenei táborokban oktat népi éneket.
Egy éve formabontó dalos kifestőfüzetet jelentetett meg NÉPI hang-színek néven, amely az eddig még kevésbé ismert zenei mediációs szemlélettel ismerteti meg a hangokból, színekből, gyermekjátékokból álló kedves kis gyűjteményt.

Julcsinak élete a népzene: azt vallja, hogy a gyökereink, a hagyományaink nélkül elveszünk. November 30-án erről fog mesélni a TEDxLibertyBridgeWomen közönségének.