Horváth Dorka

Horváth Dorka közgazdászként végzett, majd a Corvinus Egyetemen tanult új médiát. Dolgozott az Európai Parlamentben, print és online médiumoknál, könyvkiadónál, majd megalapította a BOOKR Kids-et, ahol a mesék életre kelnek. Új lehetőséget nyújt a digitális világban felnövő gyerekek számára, hidat képez az olvasás és az elektronikus világ között.
Az alkalmazásnak már több mint 5 000 előfizetője van, és Európa legnagyobb könyvkiadóival és telekommunikációs vállalataival dolgozik együtt. Célja, hogy az irodalom a gyerekek életének természetes részévé váljon az okostelefonok és tabletek használatával. Mesekönyv, hangoskönyv, animáció és játék, amely komplex meseélményt nyújt kicsiknek és kicsit nagyobbaknak is.

Hogyan jött az ötlet?
“Anyukám 20 évvel ezelőtt alapította meg családi butik könyvkiadónkat. Testvéreimmel faltól falig érő könyvespolcok között nőttünk fel, hiszek abban, hogy minden elolvasott történet hatással van az életünkre, személyiségünkre. Egészen fiatal korom óta segítettem a családi cégben, egyetem mellett is végig dolgoztam, ma a nemzetközi kapcsolatokért és a marketingért felelek. Később Danival azon gondolkodtunk, hogy milyen digitális megoldással tudnánk kiegészíteni a cég print portfólióját. Elkezdtünk mesekönyvekben és interaktív könyvekben gondolkozni, és azt láttuk, hogy abszolút nincsen még a piacon egy olyan megoldás sem, ami képes olyan izgalmas szórakozást nyújtani a gyerekeknek, mint egy játék, de mégis értelmes és értékes tartalmat jelent. ”