Hírek, események

Kövesd az eseményt online is!

Töltsd le applikációnkat innen (App Store) vagy innen (Google Play), majd írd be az alábbi kódot: tedxlbw20181130 és tájékozódj online a nap programjáról, előadóinkról! 
Az applikáció letöltéséhez regisztrálni szükséges, használata a visszaigazoló e-mailben kapott 4 jegyű kóddal lehetséges, így érdemes az esemény előtti napokban letölteni az app-ot.  

Sajtóközlemény:Női történetek, melyek a jövőt formálják

Hány dimenziós 2018-ban a nőiség? Legalább négy: határokon átívelő,erős, tudatos és inspiráló. És végül, de nem utolsó sorban: teremtő. 22 előadó– köztük nők és férfiak – akinek története, ereje, hivatása megmozgat ésinspirál – ez a TEDxLibertyBridgeWomen.

Pszichológus, társadalomkutató, részecskefizikus, színésznő, zenei mediátor, emberkereskedelmi aktivista – a hazai TEDxWomen előadói annak ellenére, hogy az élet legkülönbözőbb területein működnek, ugyanazt az üzenetet közvetítik: „Tegyük oda magunkat!” Hogy hogyan? November 30-án, a TEDxLibertyBridgeWomen konferencián 22 példaértékű történet adhat erre választ.
A TEDx rendezvények alapvető szándéka az inspirálás és edukáció, nem lesz ez másként az idei TEDxLibertyBridgeWomen rendezvényen sem. A cél, hogy a gondolatébresztő előadások változást generáljanak: először a hallgatókban, majd kilépve kint, a nagyvilágban. A résztvevők korlátozott száma sem véletlen, a szervezők számítanak a közönség személyes, tevékeny részvételére és fontos, hogy a befogadás intim közege megteremtődjön.
A TEDxLibertyBridgeWomen kurátorai – a TED missziójának megfelelően – idén is megkeresték és színpadra hívták azokat az előadókat, akik valamely területen nagyot alkottak, hatással vannak, akikre érdemes figyelni. Saját szakterületük legjobbjai olyan gondolatokkal, melyek messze túlmutatnak a mindennapokon, és melyeket érdemes megosztani a (nagy)világgal. November 30-án, a Hatszín Teátrumban az egész napos konferencián 22 előadó egyedi, izgalmas, olykor provokatív előadását hallhatja a közel 200 fős közönség.
A rendezvényen előad többek között Spitzer Gyöngyi Soma Mamagésa, aki életfeladatának tekinti nőtársai segítését és az Új Nő eszméjének továbbadását. Európa legjobb színésznője, Borbély Alexandra a szlovák-magyar kettős identitás gondolatával fog a kultikus kör alakú vörös szőnyegre lépni, a TEDxLibertyBridgeWomen színpadán. Őszinte előadásában abba avatja be a nézőket, hogy ez a kettősség vajon előny-e vagy hátrány, és az erről való döntésünk hogyan befolyásolja életünket, tetteinket. Tisza Kata író, társadalomkutató azt mutatja be, hogy a saját élmények, az életútkutatás tudománya és a művészet hogyan egyesül az irodalomterápiában, és miként fejti ki segítő hatását egy-egy művészeti alkotás üzenete. Különleges előadásában ötvözni fogja a tudományos eredményeket a sajátos hangvételű költészettel. A női előadók mellett a férfiak gondolatai is megjelennek majd a színpadon. Doffek Gábor, a Frontember megmondja blog szerzője férfiszemmel figyeli a nők együttműködését és kommunikációját, míg Bikás Zoltán, a Punkzdad bloggere az apaság pillanatképeiből ad ízelítőt. A konferencián az előadások mellett közvetítés lesz a TEDWomen globális eseményéről, Palm Springs-ből angol nyelven, szinkrontolmácsolással.

 „A nők a világ minden táján kezükbe veszik az ügyeiket, hogy a jövőt olyanná alakítsák, amilyet mind látni szeretnénk – mi Magyarországon is. Bármi is legyen az érdeklődésük és tehetségük fókuszában – a politika, a tudomány, a technológia, a művészet –, ezek az úttörő nők kérlelhetetlenül feszegetik és áttörik a határokat. Fontosnak tartjuk, hogy halljunk azokról a nőkről, beszéljünk történeteikről, melyek példaként állnak előttünk. Hiszünk abban, hogy az előadások által közvetített gondolatok motivációt adnak saját céljaink elérésében is, valamint további belső és társas párbeszédet indítanak el.” – erősítették meg a rendezvény küldetését az ötletgazda alapítók, Bite Barbara és Szabados Andrea. A kezdeményezés mellé álltak és a rendezvény partnereiként jelennek meg olyan hazai és multinacionális vállalatok, melyek társadalmi felelősséget vállalnak a sokszínűség és a nők esélyegyenlősége iránt.

A hazai TEDxWomen esemény résztvevői egy olyan világméretű közösség részesei lehetnek, melynek tagjai elkötelezettek a pozitív változás iránt: innovatív gondolkodók, akik katalizálják az elképzeléseket a cselekvés irányába. A 2018-as TEDxWomen azt üzeni nekünk:Tegyük oda magukat!

Sajtóközleményünk itt tölthető le.

TEDxLibertyBridgeWomen: Tegyük oda magunkat!

Küldetésünk , hogy a TED szellemiségének megfelelően, a TEDxLibertyBridgeWomen esemény évenkénti megvalósításával olyan mozgalmat segítsünk elő, ahol a különböző női szervezetek és szigetszerűen aktív kezdeményezések összetalálkoznak, és egymást erősítve támogatják mindazon nőket és férfiakat Magyarországon, akik 21. századi, európai szellemiségben gondolkodnak és élnek.

Az ügyünk mellé álltak olyan hazai és multinacionális vállalatok, melyek társadalmi felelősséget vállalnak a sokszínűség és a nők esélyegyenlősége iránt. A hazai TEDxWomen eseményen együttgondolkodó résztvevők olyan globális közösség részesei lehetnek, melynek tagjai elkötelezettek a pozitív változás iránt: innovatív gondolkodók, akik katalizálják az elképzeléseket a cselekvés irányába.

A fennálló helyzetbe való beletörődés ideje lejárt. A nők a világ minden táján kezükbe veszik az ügyeiket, hogy a jövőt olyanná alakítsák, amilyet mind látni szeretnénk – mi Magyarországon is. Bármi is legyen az érdeklődésük és tehetségük fókuszában – a politika, a tudomány, a technológia, a művészet –, ezek az úttörő nők kérlelhetetlenül feszegetik és áttörik a határokat. Felemelkednek, hogy meghallják a világ hangját és hallassák a hangjukat, lássanak és láttassák magukat, ünnepeljék a női létet, és ezzel erőt adjanak másoknak is. A nők és szövetségeseik a felismerés és a leleményesség egymásra találásával valódi, értékes változást hoznak létre.

A TEDWomen 2018 azt üzeni mindannyiunknak: Tegyük oda magunkat!

Időpont: 2018. november 30.
Helyszín: Hatszín Teátrum

Richter a Nőkért program is támogatja a konferenciát

Az elismerés minden nőnek jár! A Richter a Nőkért Programunkkal igyekszünk segíteni, támogatni a nőket. Megbecsüljük, értékeljük őket és törődünk velük. Minden életkorban próbálunk valami valóban fontosat adni, legyen szó az önértékelés erősítéséről, vagy a mások általi elismerésről, mentális vagy fizikai támogatásról. Hiszünk a közösség értékteremtő erejében. Programjainkban inspiráló példákat mutatunk be, ilyen például a Richter Aranyanyu Díj is. Arra törekszünk, hogy minden kezdeményezésünk, cselekedetünk egy boldogabb, megbecsültebb, elismertebb és kiegyensúlyozottabb női társadalom kialakítását és fenntartását támogassa. Ahogy a nők gondoskodnak a világról, a Richter úgy gondoskodik a nőkről.

A Richter Gedeon Nyrt. a világ azon néhány cége közé tartozik, amely nőgyógyászati területen az egyik legszélesebb termékválasztékkal rendelkezik, miközben folyamatosan bővíti portfólióját. A Richter a nők számára valamennyi területen kínál terápiás megoldást: orális és sürgősségi fogamzásgátlás, nőgyógyászati fertőzések, jóindulatú nőgyógyászati elváltozások (mióma), meddőség kezelése, csontritkulás, hormonpótló terápia stb.

www.richteranokert.hu; www.facebook.com/richteranokert

 

TEDWomen élő közvetítés

2017-ben a TEDWomen rendezvény New Orleans-ben kerül megrendezésre (2017. november 1-3.), amelynek idei témaköre: “Bridges=Hidak”. A konferenciával egy időben a világon több mint 150 helyen kapcsolódnak ehhez az eseményhez a TEDxWomen rendezvények, köztük mi is. Hidakat építünk, áthaladunk rajtuk és néha felégetjük őket. A mély megosztottság és az egyre növekvő globális kihívások idején álljunk meg egy pillanatra, hallgassuk meg az üzleti és civil társadalom hídépítőinek gondolatait.

Mire számíthattok november 2-án az első TedxLibertyBridgeWomen konferencián?

– Közvetítésre a TEDWomen 2017 konferenciáról, New Orleans-ból
– Saját előadói szekciókra, izgalmas gondolatokkal kis hazánkból

A képre kattintva láthatjátok a TedWoman előadóit:

 

 

Jelentkezz előadónak

A 2017-ben megrendezett konferenciánkon a meghívott szakmai előadók mellett a közönségből is kerülnek ki fellépők!

Van egy jó témád, amit megosztanál? Ragadd meg az alkalmat és jelentkezz nálunk augusztus 20-áig, egy rövid bemutatkozással magadról és témádról.


Jelentkezésedet erre az e-mail címre várjuk: