Guba Boglárka

óvodapedagógus, konduktor

„Régóta éreztem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, felfedezni és kibontani személyiségüket. 5 éve kezdtem el pedagógiai utam, jelenleg a Rogers Személyközpontú Óvoda csapatában dolgozom.

Az óvodapedagógia vakvágányként indult az életemben. A nagy álmom a Pető Intézet volt, ahova nem kerültem be elsőre, így kezdtem el az ELTE Óvókarán tanulni. Persze újra próbálkoztam és sikerült, de addigra az akkori ovis csoportom magával ragadott. Mégis sokat köszönhetek a Pető Intézetben megszerzett tudásnak, szemléletnek, játékosságnak. Valahogy egy egésszé állt össze bennem, az hogy milyen óvó is szeretnék lenni.
Nagyon izgalmas számomra, hogy épp milyen helyzetek, sorsok, konfliktusok találnak meg napról napra. Munkámban sok az örömteli pillanat, mellette ott van a kézzelfoghatatlan nevelés-együttműködés, szabályok és ismeretek nagy halmaza, amiben próbálok játékossággal, tudatossággal, megértéssel fordulni a gyerekek felé. Szem előtt tartani, hogy a szülőkkel, a kollégákkal és az ovisokkal mind egy csapatban játszunk.”