Brezina Kinga

fekete öves Nia tanár

„Brezina Kinga fekete öves Nia tanár, Nia 5 Stages, Nia Moving To Heal és Nia FreeDance tanár, a Palást program életrehívója vagyok. Tanulom és tanítom, hogy a testünk a legfőbb forrásunk, minden titkunk és tudásunk eredője, legrégebbi és legjobb barátunk. Hiszem, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, azt a test továbbra is őrzi. Hiszek abban, hogy minden test egyszeri, egyedi csoda, hogy a testünkben rejlő bölcsességgel traumáink, elakadásaink, érzelmi blokkjaink a mozgáson keresztül oldhatóak. Testi, lelki, szellemi, érzelmi harmóniára, önmagunk mélyebb ismeretére kevés olyan varázslatos és mindig „kéznél lévő” eszközünk van, mint a testünk.

Mélyen hiszek a test intelligenciájában, abban, hogy mindannyiunkban ott van az az erő, ami ezt a varázslatos táncot, amit életnek hívunk, vezérli, megtartja, segíti. Hiszek benne, hogy bármi, bárki is a partnerem a táncban, abból tanulhatok és amit tanultam, azt át is tudom adni. Hiszek benne, hogy a világon a legbiztonságosabb hely, ahol lehetek, az a testem. Hiszek benne, hogy amit a gondolkodó elme elfelejtett, arra a test még mindig emlékszik, és éppen ezért minden sérülést, sebet a test segítségével be is tudunk gyógyítani. Mélyen hiszek abban, hogy egyszer minden sebet ki kell tisztítani és össze kell varrni, és hogy ezek a sebhelyek is hozzájárulnak ahhoz aki és ami ebben a pillanatban vagyok.”

Kinga előadásában azt fogja bemutatni a TEDxLibertyBridgeWomen színpadán, milyen varázslatosan működik a testünk intelligenciája, ha teret engedünk neki.