Benkő Fruzsina

emberi jogi aktivista

Benkő Fruzsina 2008-ban végzett az ELTE szociális munka szakán, 2011 óta doktorandusz. Kutatási területe az elnyomás ellenes szociális munka, emellett az ELTE óraadó oktatója. Dolgozott ifjúsági területen, a gyermekvédelemben, 2000 óta önkéntes számos szervezetben, emberi jogi aktivista. 2014-ben alapította és azóta vezeti az InDaHouse Hungary önkéntes programot, amely a Szociális Innováció Alapítványon belül a hátrányos helyzetű gyerekek esélyeit hivatott növelni.

Fruzsina elszánt és energikus, mosolygós és empatikus. Ha szükséget lát, azonnal megoldást keres és cselekszik. Igazi példát mutat arra, miként váltsuk tettekre a magasztos elképzeléseket, ha segíteni szeretnénk a rászorulóknak. A nulláról épített fel egy csapatot, egy segítő hálózatot – és lassan egy egész házat.

November 30-án, a TEDxLibertyBridgeWomen színpadán személyes történetein keresztül ismerhetjük meg, mi késztet egy mai fiatalt a társadalmi célú ötletei megvalósítására, és hogyan viheti ezt keresztül – minden nehézség ellenére.