Sajtóközlemény:Női történetek, melyek a jövőt formálják

Hány dimenziós 2018-ban a nőiség? Legalább négy: határokon átívelő,erős, tudatos és inspiráló. És végül, de nem utolsó sorban: teremtő. 22 előadó– köztük nők és férfiak – akinek története, ereje, hivatása megmozgat ésinspirál – ez a TEDxLibertyBridgeWomen.

Pszichológus, társadalomkutató, részecskefizikus, színésznő, zenei mediátor, emberkereskedelmi aktivista – a hazai TEDxWomen előadói annak ellenére, hogy az élet legkülönbözőbb területein működnek, ugyanazt az üzenetet közvetítik: „Tegyük oda magunkat!” Hogy hogyan? November 30-án, a TEDxLibertyBridgeWomen konferencián 22 példaértékű történet adhat erre választ.
A TEDx rendezvények alapvető szándéka az inspirálás és edukáció, nem lesz ez másként az idei TEDxLibertyBridgeWomen rendezvényen sem. A cél, hogy a gondolatébresztő előadások változást generáljanak: először a hallgatókban, majd kilépve kint, a nagyvilágban. A résztvevők korlátozott száma sem véletlen, a szervezők számítanak a közönség személyes, tevékeny részvételére és fontos, hogy a befogadás intim közege megteremtődjön.
A TEDxLibertyBridgeWomen kurátorai – a TED missziójának megfelelően – idén is megkeresték és színpadra hívták azokat az előadókat, akik valamely területen nagyot alkottak, hatással vannak, akikre érdemes figyelni. Saját szakterületük legjobbjai olyan gondolatokkal, melyek messze túlmutatnak a mindennapokon, és melyeket érdemes megosztani a (nagy)világgal. November 30-án, a Hatszín Teátrumban az egész napos konferencián 22 előadó egyedi, izgalmas, olykor provokatív előadását hallhatja a közel 200 fős közönség.
A rendezvényen előad többek között Spitzer Gyöngyi Soma Mamagésa, aki életfeladatának tekinti nőtársai segítését és az Új Nő eszméjének továbbadását. Európa legjobb színésznője, Borbély Alexandra a szlovák-magyar kettős identitás gondolatával fog a kultikus kör alakú vörös szőnyegre lépni, a TEDxLibertyBridgeWomen színpadán. Őszinte előadásában abba avatja be a nézőket, hogy ez a kettősség vajon előny-e vagy hátrány, és az erről való döntésünk hogyan befolyásolja életünket, tetteinket. Tisza Kata író, társadalomkutató azt mutatja be, hogy a saját élmények, az életútkutatás tudománya és a művészet hogyan egyesül az irodalomterápiában, és miként fejti ki segítő hatását egy-egy művészeti alkotás üzenete. Különleges előadásában ötvözni fogja a tudományos eredményeket a sajátos hangvételű költészettel. A női előadók mellett a férfiak gondolatai is megjelennek majd a színpadon. Doffek Gábor, a Frontember megmondja blog szerzője férfiszemmel figyeli a nők együttműködését és kommunikációját, míg Bikás Zoltán, a Punkzdad bloggere az apaság pillanatképeiből ad ízelítőt. A konferencián az előadások mellett közvetítés lesz a TEDWomen globális eseményéről, Palm Springs-ből angol nyelven, szinkrontolmácsolással.

 „A
nők a világ minden táján kezükbe veszik az ügyeiket, hogy a jövőt olyanná
alakítsák, amilyet mind látni szeretnénk – mi Magyarországon is. Bármi is
legyen az érdeklődésük és tehetségük fókuszában – a politika, a tudomány, a
technológia, a művészet –, ezek az úttörő nők kérlelhetetlenül feszegetik és
áttörik a határokat.
Fontosnak
tartjuk, hogy halljunk azokról a nőkről, beszéljünk történeteikről, melyek
példaként állnak előttünk. Hiszünk abban, hogy az előadások által közvetített
gondolatok motivációt adnak saját céljaink elérésében is, valamint további
belső és társas párbeszédet indítanak el.” –
erősítették
meg a rendezvény küldetését az ötletgazda alapítók, Bite Barbara és Szabados
Andrea. A kezdeményezés mellé álltak és a rendezvény partnereiként jelennek meg
olyan hazai és multinacionális vállalatok, melyek társadalmi felelősséget
vállalnak a sokszínűség és a nők esélyegyenlősége iránt.

A hazai TEDxWomen esemény résztvevői egy olyan világméretű közösség részesei lehetnek, melynek tagjai elkötelezettek a pozitív változás iránt: innovatív gondolkodók, akik katalizálják az elképzeléseket a cselekvés irányába. A 2018-as TEDxWomen azt üzeni nekünk:Tegyük oda magukat!

Sajtóközleményünk itt tölthető le.

Kövess minket:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *